Nytt medlemsmöte om KUR-rapporten och input från Manegens styrelse

Alla nuvarande och blivande Manegen-medlemmar är välkomna till jätteviktigt medlemsmöte den 6/2 kl. 18 på Stora Nygatan 33 i Gamla stan.

Då kommer kartläggningen om den samtida cirkusen som Kulturrådet presenterade den 30/11 2017 att diskuteras – och vägar framåt! Din röst är viktig, så anmäl dig till info@manegen.org – det går bra att bli medlem på plats (200 kr per år)!

Manegens styrelse har skrivit ett brev med bakgrund och framtidsplaner:

I tisdags 16 januari hade vi i Manegens styrelse vårt första styrelsemöte för året. Bland alla frågor vi diskuterade fanns Kulturrådets rapport om professionell samtida cirkus med som en punkt. Vi har bestämt oss för två perspektiv för arbetet framåt. Det ena handlar om att använda rapporten så konstruktivt vi kan och få ut så mycket som möjligt av den för vår bransch. Vi tycker att det är bra att rapporten är gjord, vi har jobbat hårt för att den skulle göras, och vi tycker att den beskriver mycket av det som saknas för branschens utveckling och som Manegens medlemmar har lyft ända sedan Manegen startade 2008 – och även långt före det. Det andra perspektivet handlar om diskussionerna och berättelserna som har förts fram i samband med att Kulturrådet publicerade sin rapport. Vi tänker att vårt uppdrag är att lyssna på så många röster vi kan från branschen i allmänhet och Manegens medlemmar i synnerhet, samla in synpunkter och hitta olika sätt att samla information som kan användas framåt. Det kommer ta tid och kräva smarta lösningar, det vet vi sedan vi gjorde en början till kartläggning 2014-2015.

I det här brevet hittar du en kort översikt av rubriker från Kulturrådets rapport, vår plan nu och bakgrunden till att rapporten gjordes.
Hoppas vi ses på medlemsmötet 6 februari. Det kommer också live-sändas för er som inte kan vara där. Hör av er till oss före mötet om ni har frågor eller synpunkter: styrelse@manegen.org

Många hälsningar,
Manegens styrelse (Linda Beijer, Klara Mossberg, Anna Ljungqvist, Kiki Muukkonen, Walter Ferrero, Virginia Librado Gallego, Pernilla Appelqvist, Camilla Rud, Eva Jansson, Olivia Hultman, Linus Ahlbin, Karin Melin).

Länk till hela brevet från Manegens styrelse