Seminarium- pedagogiska verktyg att nå ut med cirkusföreställningar till förskolan och skolan!

logo2        images

ENGLISH BELOW

I samarbete med DIS/Dans i Stockholms stad och län bjuder Manegen in dig som arbetar med cirkus till ett andra seminarium om att nå ut med cirkusen till förskolan och skolan! Fokus ligger nu på att  göra upplevelsen längre – att skapa en lärarhandledning, ett pedagogiskt verktyg att jobba vidare med efter föreställningen.

Hur skriver man en lärarhandledning till sin föreställning, vad ska man tänka på och varför behövs det?

Hur kan man som artist/grupp skapa en föreställning som passar för skolturné, vi bjuder  in Viktor Gyllenberg samt Annelie Arffman som ger konkreta tips! 

Program kl 18-20:00 

Lillemor Strand – cirkuskonsulent. Informerar kort om DIS, scenkonststödet och syftet med det.

Annelie Arffman – skådespelare, regissör, teaterpedagog, fil.kand. pedagogik. Annelie har lång erfarenhet av scenkonst, pedagogiska projekt och kompetensutveckling för skola/förskola och har i flera sammanhang, bla för Kulturförvaltningen, arbetat med frågan om hur kultur och skola kan mötas och lära av varandra. Just nu är hon ute på skapande skolauppdrag med workshops och egen berättarföreställning. 

 Viktor Gyllenberg – cirkusartist och dansare. Viktor är just nu ute på turné med två föreställningar för barn och unga, ”Marmelad” och ”And Then … Och Sen” av koreografen Claire Parsons. Viktor har även turnerat i stor omfattning för barn och unga med egenproducerande föreställningar och kan ge oss en direktrapport från verkligheten.

Dag och tid: 27 april kl 18.00-20.00

Plats: DIS/Dans i Stockholms stad och län, Stora Nygatan 18

Vi bjuder på smörgås och kaffe

Seminariet är kostnadsfritt för Manegens medlemmar men vi har dessvärre begränsat antal platser

Anmälan senast 26:e april: cirkus@danskonsulentdis.se

 

English Information HERE