texture-left Created with Sketch.

Cirkus Saga

Cirkus Saga har funnits i fjorton år i Malmö och gör föreställningar främst för barn, men även för vuxna. 

Med humor, slapstick, poesi och mycket action skapar vi ovanliga föreställningar där vi med absurda inslag och surrealistiska karaktärer försöker förvåna publiken och väcka intressanta tankar och funderingar. Livsfarliga akrobatiska trix, jonglering och eldsprutande fakirer varvas med poesi, stämningsfulla balansakter och komik vilket  gör att våra föreställningar har något som passar för alla.

Det var vi i Cirkus Saga som tillsammans med LUR och Faela startade (och fortfarande driver) scenkonst kollektivet Karavan i Malmö för 10 år sedan. 

Skapande skola och workshops

Vi jobbar ofta mot en barnpublik och vill gärna att de ska känna att de deltar därför brukar vi kombinera en föreställning med att barnen får prova på cirkus efteråt. På så sätt överbrygger vi barriären som finns mellan oss som står på scenen och dem. Publiken är viktig för oss och vi vill inte att de bara ska konsumera kultur, utan också utöva kultur. Med utgångspunkt i varje individs unika förutsättningar finns det något för alla, vi jobbar för att stärka dem i deras självkänsla och låter dem utvecklas i sin egen takt. Med alternativa inlärningssätt får de en lekfull inställning till att lära sig något nytt, våga prova, misslyckas och prova igen. 

Karavan har sedan starten 2009 skapat kultur för och med barn och unga. Cirkus Saga som är en av grupperna som startade Karavan är en av de mest etablerade grupperna i södra Sverige när det gäller att skapa unika kulturupplevelser för barn.

Under 2022 kommer vi erbjuda kortare kurser för barn samt föreställningstillfällen för hela familjen, vi har också två stora och långsiktiga projektsatsningar och ett mindre projekt som alla riktar sig till barn och unga. För mer information se: www.karavanmalmo.se

Kontaktuppgifter

 

Ida Stenman 0704-361360

cirkussaga@hotmail.com

Besök hemsidan HÄR

Intresseansökan

Fyll i dina kontaktuppgifter

Group

Ta del av senaste nytt inom branschen