texture-left Created with Sketch.

2019-11-22  |  Nyhet

CirkusMania 2020 program är släppt! 

Stockholms nya cirkusfestival

Den andra upplagan av CirkusMania äger rum 7–16 februari 2020. Programmet är släppt – följ CirkusMania i sociala medier och håll dig uppdaterad!

Den 7–16 februari 2020 slår Stockholms cirkusfestival upp dörrarna för andra gången och fyller staden med cirkus. Under tio dagar erbjuds 56 tillfällen att uppleva cirkus på 23 scener i 11 kommuner. Sammanlagt presenteras 28 olika föreställningar från söderort till innerstan till norrort! Förutom föreställningar finns också film, kurs i clownteknik, klubb och utställning med i programmet.

 

Stockholms cirkussfär har utvecklats i raketfart de senaste decennierna. Botkyrkas satsningar på cirkusen har gjort regionen internationellt känd som ett av världens mest bubblande cirkusnav och nämns i samma andetag som Montreal, Toulouse, Barcelona. DOCH/Stockholms konstnärliga högskola utgör idag en central plats för att driva den konstnärliga utvecklingen framåt, i såväl kandidat- som masters- och doktorsutbildningar i cirkus. Hundratals cirkuskonstnärer har sedan millenieskiftet vuxit ur Botkyrkas och Stockholms interkulturella cirkusmylla, för att sedan blomma ut och möta publiken – ofta utomlands.

I februari 2019 introducerade Subtopia stolt CirkusMania, med siktet inställt på att bli Stockholmsregionens årligt återkommande cirkusfestival.  I denna andra upplaga får publiken från norrort till innerstan till söderort äntligen på bred front möta den mångfaldiga cirkus som spirat runt hörnet! Några inslag från andra håll kryddar till kompotten lite extra. Scener och kulturhus från Alby till Täby och där bortom går samman i en gemensam kraftsamling för att visa hur spännande och varierad cirkusen av idag är. Föreställningar för alla åldrar, smaker och böjelser presenteras under en späckad vecka med inte mindre än 56 tillfällen att uppleva cirkus på 23 scener i 11 kommuner!

Kort sagt: Det är rena CirkusMania.

Festivalens profilbild
Klara G

Modeller profilbild
Milla Lahtinen
Sofia Sarojini

Se även

2021.05.04

Se inspelat webbinarium om Skatteverkets omställningsstöd i relation till Kulturrådets krisstöd

2021.05.04

Riksteater+cirkus – viktig enkät för Manegens medlemmar!

Ta del av senaste nytt inom branschen

Nyhetsbrev