texture-left Created with Sketch.

2020-05-07  |  Nyhet

Philip Glass, Cirkus Cirkör och Malmö Opera skapar operacirkus ihop

En nyskriven cirkusopera i tre akter av den legendariske tonsättaren Philip Glass. I diktsamlingen Circus Days and Nights får vi följa med när poeten Robert Lax fascinerades av akrobatiken och cirkuskonsten och slår följe med ett cirkussällskap i 40-talets Amerika. För Lax blir cirkusen blir en metafor för livet och människans strävan. Circus Days and Nights blir en gränsöverskridande upplevelse när cirkusmanegen flyttas in i operasalongen.

Cirkus Cirkör och Philip Glass
Relationen mellan Cirkus Cirkör och Philip Glass startade i och med att Cirkus Cirkör och Folkoperan tillsammans satte upp Philip Glass opera Satyagraha. Satyagraha hade premiär i Stockholm i september 2016 där den spelats närmare 70 gånger för utsålda hus. Uppsättningen har även gästspelat i Göteborg, Köpenhamn och på prestigefulla BAM, Brooklyn Academy of Music, i New York. Föreställningarna på BAM var slutsålda ett par veckor i förväg och på premiären närvarade Philip Glass i egen person.

Premiär i Malmö sen turné
Circus Days and Nights har världspremiär den 29 maj 2021 på Malmö Opera. Huset har sedan invigningen 1944 introducerat många nya verk för en svensk publik. Cirkusoperan spelar sedan i Stockholm under hösten 2021 och fortsätter sen på turné till bland annat Stockholm och Hong Kong samt spelplatser i England, Frankrike, Norge och Usa. Biljetter till spelningarna i Stockholm släpps under hösten 2020.

Biljetter
Biljetter till Circus Days and Nights i Malmö köper du här
Biljetter till Stockholmsperioden släpps i höst, alla nyhetsbrevprenummeranter kommer att få mer info och möjlighet till förköp. Mer info om detta under sensommaren.

Circus Days and Nights är samproducerad av Cirkus Cirkör och Malmö Opera

Se även

2020.10.26

Påminnelse: Krisstöd Kulturrådet

2020.10.14

Nytt krisstöd fördelas via Kulturrådet

Ta del av senaste nytt inom branschen

Nyhetsbrev