texture-left Created with Sketch.

2019-11-22  |  Nyhet

SKH OCH CIRKUSMANIA

Under Stockholms nya cirkusfestival CirkusMania står SKH och institutionen för cirkus bakom inte mindre än fyra av evenemangen: Antatomy of Power, Juggling is!, The MixRace MixTapes med John-Paul Zaccarini och Circling the Matter med masterstudenterna i Samtida cirkuspraktiker.

Stockholms cirkussfär har utvecklats i raketfart de senaste decennierna och SKH utgör en central plats för att driva den konstnärliga cirkusutvecklingen framåt med sina utbildningar på olika nivåer - fristående kurser, kandidat- och masterprogram samt forskarutbildning. Just nu är ansökan öppen till masterprogrammet Samtida cirkuspraktiker som startar nästa höst. 

I februari 2019 introducerade Subtopia CirkusMania, med siktet inställt på att bli Stockholmsregionens årligt återkommande cirkusfestival. I denna andra upplaga får publiken från norrort till innerstan till söderort möta den mångfaldiga cirkus som spirat runtom.

Scener och kulturhus från Alby till Täby går samman i en gemensam kraftsamling för att visa hur spännande och varierad svensk cirkus är idag. Föreställningar för alla åldrar, smaker och böjelser presenteras under 7-16 februari med 56 tillfällen att uppleva cirkus på 23 scener i 11 kommuner.

På bilden: Esmeralda Nikolajeff & Mira Leonard
Fotograf: Einar Kling-Odencrants

Se även

2021.05.04

Se inspelat webbinarium om Skatteverkets omställningsstöd i relation till Kulturrådets krisstöd

2021.05.04

Riksteater+cirkus – viktig enkät för Manegens medlemmar!

Ta del av senaste nytt inom branschen

Nyhetsbrev