Skip to content
Stockholm

Hege Eriksdatter Østefjells

Hege kommer från Norges södra kust och har inom cirkus specialiserat sig på rep, dubbelrep och tyg.

Vid 17 års ålder flyttade hon till Sverige för att gå Cirkusgymnasiet i Gävle. Därifrån bar det vidare till London. Här bodde hon i många år medan hon utvecklade sin teknik och tog sin bachelor vid The National Center for Circus Arts. För att utveckla sig vidare flyttade Hege till Bryssel där hon tog lektioner i rörelseskvalité och uttryck. Det var också här som hennes nyfikenhet till att utforska material började.

Det var med materialen is, rep, plast och plastslangar som hon utvecklade sitt arbete på mastern i Samtida Cirkuspraktiker vid DOCH i Stockholm. Nu bor hon i Stockholm där hon jobbar med flera olika föreställningar i gruppen ENT-management. Bland annat kan man se henne i föreställningarna Plast och Knekke Greine.

Tidigare och pågående arbeten inkluderar föreställningen Rime med Square Peg Company, Bastard och Red Fever Tree med Cirkus Xanti, öppningsceremonien vid OS 2012 i London, uppträdande som del av den 6:e kongressen för avskaffandet av dödsstraff vid Oslo Operahus, turné med Sondre Justad, Einawood Mercury X-mas Show och många fler.