Skip to content

Marianne och jag

Marianne och Jag är en modern familjecirkusföreställning som blandar klassisk cirkusteknik med teater och clown. Med hjälp av våran fristående luft och lindansrigg kan vi spela på små scener men ändå erbjuda många olika cirkus discipliner.

Om föreställningen

By Apocalyptic Circus & Cirk-L

Marianne och Jag är en modern familjecirkusföreställning som blandar klassisk cirkusteknik med teater och clown. Med hjälp av vår fristående luft- och lindansrigg kan vi spela på små scener men ändå erbjuda många olika cirkus discipliner.

Föreställningen bygger på att två av artisterna, Karin och Hedvig, är tvillingar och identiskt lika. Målet är att bygga upp en komisk föreställning, där publiken och den tredje karaktären Linn, i början är övertygade om att det är en person istället för två. Sakta men säkert börjar det hända märkliga saker. Publiken och Linn börjar till sist förstå att det är två olika personer som agerar. Med denna premiss som bas bygger vi upp en ca 45 minuters lång föreställning där publiken involveras och engageras i Linns försök att förstå vad det är som händer. Vi får följa karaktärerna när dom stöter och blöter på varandra för att hitta ett sätt att samexistera och vara sig själva.

Under vår och sommaren 2023 har vi skapat ett första utkast av föreställningen som vi spelat 8 gånger i Östergötland. Under våren och sommaren 2024 kommer vi repetera ytterligare 4 veckor med premiär i september på Vara Konserthus.

Artistiskt team
Linn Brodén – producent
Niki McCretton – regissör
Tom Richmond – Bygg, teknik och ljus designer
Maria Moberg – scenografi och kostym
Mattias Lindström – cirkuskonstruktör

Rekommenderad ålder