Skip to content
HögstadietMellanstadietOffentlig föreställning

Topos

Saloranta & De Vylder är ett cirkuskompani och ramverk för samarbetet mellan Sara De Vylder och Olle Saloranta Strandberg som tillsammans utforskar samtida cirkus.

Om föreställningen

Vad händer om man inte vågar själv? Hur kan samarbete, tillit och lyssnande få oss att lyfta, både mentalt och bokstavligt?

Topos är en stark konstnärlig upplevelse med brinnande närvaro och publiken placerad i en cirkel. En musiker och två cirkusartister bjuder in dig att tillsammans uppleva balans, höjdskillnader, objekt och precision. Föreställningen har beskrivits som en “poetisk thriller där cirkusartisterna balanserar, samarbetar med största precision och teknisk skicklighet. Vackert och enkelt. Intimt och stillsamt.” Den suggestiva musiken, komponerad av Anna Ahnlund, böljar fram under föreställningen och förstärker den intima känslan och totala närvaron.

Föreställningens namn, Topos, är gammalgrekiska för ”plats” och bildar även ena hälften av ordet ”topografi” och syftar i det här fallet på utforskandet av platsens höjdskillnader och objekt. Även om man är rädd är det omöjliga möjligt om man hjälper varandra.

Koncept och regi: Olle Saloranta Strandberg
Artister: Methinee Wongtrakoon/Lisa Angberg, John Simon Wiborn/Magnus Björu
Musik: Anna Ahnlund
Längd: 45 minuter
Publik: Familjeföreställning från 10 år
Språk: Inget tal
Fotograf: Johan Bååth

”Med vacker precision, lust och svävande toner skapar Topos en ny form av scenkonstpoesi, utan gränsdragningar och med högsta förtroende för publiken. En knivskarp balans mellan en inre och yttre delaktighet. Föreställningen kryper in under skinnet och stannar kvar i kroppen. Länge.” / Helena Simonsson Ulfvebrand, Barnkultursamordnare Haninge kulturhus

Rekommenderad ålder