Skip to content
Under huden, foto Troels R. Fuglsang
FörskolaLågstadietOffentlig föreställning

Under huden

Fonomonik arbetar tvärkonstnärligt med fokus på performativa verk och installationer. Vårt mål är att skapa rum där det audiella och det visuella möts i harmoni med naturen och arkitekturen runt omkring oss.

KompaniTO är ett norskt cirkus- och danskompani. Det grundades 2014 av Tamar Ohana Goksøyr och Mari Dahl Stoknes. Vi arbetar gränsöverskridande mellan cirkus, dans, fysisk teater, musik och text, för att skapa scenkonst som är öppen, utmanande och välkomnande.

Om föreställningen

Föreställningen Under huden är ett samarbete mellan Fonomonik (SE) och KompaniTO (NO)

I Under huden leker tre akrobater med att utmana kroppens möjliga transformationer. Tankar om framtiden, relationer till den egna kroppen och kroppens begränsningar utspelar sig på ett scengolv bestående av pusselbitar som flyttas konstant i ett spelrum i evig förändring. Är denna förändring kanske det enda som är konstant?

Hur förhåller vi oss till generationer och övergången däremellan? Vad är den kroppsliga transformationen som tiden medför och hur upplevs den?

Projektet är en föreställning med efterföljande möten och workshops för förskolebarn och äldre på äldreboenden, men spelas också för människor i alla åldrar och generationer. Med projektet önskar vi att skapa en medvetenhet om den egna kroppen och sinnet, utforska möjligheter och utmana gränser. Vilka förväntningar har vi på vår egna kropp och på vår fysik genom livet?

Producerat av: KompaniTO och Fonomonik
Artister: Linn Holm, Tamar Ohana Goksøyr och Mari Dahl Stoknes
Längd på föreställning: 35 min
Målgrupper: 5-8 år +, Seniorer (65+), familjer
Musik: Alexander Eldefors och Are Engen Steinsholm
Scenografi och foto: Troels Rosenkrantz Fuglsang
Outside eye: Ida Davidsson och Jay Gilliga

Rekommenderad ålder