Ledig tjänst

Manegen söker förmedlare & kommunikatör

Manegen går mot en återstart, både efter pandemin och genom en pågående omorganisation av verksamheten. Utmaningarna är stora, liksom möjligheterna. I fokus står förmedling, mer verksamhet i regionerna, ökad spridning av konstformerna, kompetensutveckling och förbättrade arbetsvillkor för våra medlemmar.

Vi är inne i en expansiv fas där vi utökar antalet platser för daglig träning runt om i Sverige. Idag har vi träningslokaler i Malmö, Mölndal, Norrköping, Stockholm, Sundsvall och Uddevalla.

Manegens förmedlande roll är under utveckling. En ny webbplats har nyligen lanserats och vi har fördjupat samarbetet med Subtopia och Riksteatern runt branschmässan Subcase. Manegen ligger också i startgroparna för att återstarta arbetet i våra internationella nätverk. Manegen har kontinuerlig kontakt med kulturpolitiker på såväl statlig som kommunal och regional nivå.

Arbetsuppgifter
Leda, utveckla och kommunicera Manegens förmedlingsuppdrag. Arbeta med såväl intern som extern kommunikation.
Förmedla medlemmarnas verksamhet till arrangörer och andra intressenter.
Bygga och stärka relationer mellan medlemmar och arrangörer såväl nationellt som internationellt.
Producera och publicera innehåll i olika kanaler som t ex webbplats, sociala medier och nyhetsbrev.
Stötta verksamhetsledare och styrelse i kommunikationsfrågor.

Vi söker dig
Du har erfarenhet av förmedlande arbete, till exempel som producent eller arrangör. Du är van att arbeta i nätverk. Du är drivande i arbetet att ta fram nya plattformar och möjligheter att visualisera och förmedla medlemmarnas verksamheter och behov.
Du har för tjänsten relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Då rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt, behöver du vara social och kontaktskapande. Du har erfarenhet av kommunikationsarbete inom, och ett stort intresse för, scenkonst. Du har goda kunskaper om sociala medier – framför allt Facebook och Instagram. Vi förväntar oss att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Du har erfarenhet av webbpubliceringssystem, gärna WordPress. Du är även väl förtrogen med vad som krävs för att producera trycksaker, samt vana av arbete i Adobe Creative Suite, officepaketet och e-brevssystem.

Meriterande
Vana av förmedlings-, sälj- och nätverksarbete. Erfarenhet av arbete i idéburen verksamhet eller från ideell medlemsförening. Meriterande är också kunskaper i andra språk än svenska och engelska, i synnerhet franska. Erfarenhet enkel filmproduktion och fotografering är ett plus.

Anställningsform
Allmän visstid 1 juli 2022 – 31 maj 2023, eller efter överenskommelse.

Arbetsort
Stockholm

Omfattning
50-75%

Övrigt
Resor ingår i tjänsten, samt visst kvälls- och helgarbete.

Ansökan
Skicka din ansökan till rekrytering@manegen.org senast 28 februari. För mer information om tjänsten kontakta vice ordförande Hanna Hedvall, 073-0826015 eller kassör Johan Celander, 070-9219540.