Ledig tjänst

Manegen söker verksamhetsledare

Manegen går mot en återstart, både efter pandemin och genom en pågående omorganisation av verksamheten. Utmaningarna är stora, liksom möjligheterna. I fokus står förmedling, mer verksamhet i regionerna, ökad spridning av konstformerna, kompetensutveckling och förbättrade arbetsvillkor för våra medlemmar.

Vi är inne i en expansiv fas där vi utökar antalet platser för daglig träning runt om i Sverige. Idag har vi träningslokaler i Malmö, Mölndal, Norrköping, Stockholm, Sundsvall och Uddevalla.

Manegens förmedlande roll är under utveckling. En ny webbplats har nyligen lanserats och vi har fördjupat samarbetet med Subtopia och Riksteatern runt branschmässan Subcase. Manegen ligger också i startgroparna för att återstarta arbetet i våra internationella nätverk. Manegen har kontinuerlig kontakt med kulturpolitiker på såväl statlig som kommunal och regional nivå.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha ett övergripande ansvar för hela Manegens verksamhet: Finansiering, budget, ansökningar, redovisningar, uppföljning och personal. Du rapporterar till styrelsen, tar fram underlag till och leder genomförande av verksamhets- och handlingsplan. Du har i dagsläget personalansvar för 1 kommunikatör och 1 receptionist. Du planerar och arrangerar fortbildning för Manegens medlemmar samt tillvaratar deras intressen i aktiv dialog. Samarbete med närliggande verksamheter, såsom SKH, cirkuskonsulenter och nationella såväl som internationella nätverk, samt med övriga centrumbildningar. I uppdraget ingår även kulturpolitiskt påverkansarbete.

Vi söker dig
Du har för tjänsten relevant akademisk eller konstnärlig utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har god omvärldskunskap inom vårt fält och närliggande verksamhetsområden. Du har en god administrativ förmåga samt uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har kunskap om/erfarenhet av personalansvar, finansiering, budgetering och verksamhetsplanering, samt erfarenhet av kulturpolitiskt påverkansarbete. Det är viktigt att du har en mycket god social förmåga, är prestigelös och tycker om att arbeta såväl strategiskt som serviceinriktat och operativt. Du bör ha minst tre års erfarenhet av liknande roller och ansvarsområden.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i idéburen verksamhet eller från ideell medlemsförening. Meriterande är också kunskaper i andra språk än svenska och engelska, i synnerhet franska.

Anställningsform
Tillsvidare med 6 månaders provanställning, alternativt 11 månaders allmän visstid. Tillträde 15 maj eller enligt överenskommelse.

Arbetsort
Stockholm

Omfattning
75-100%

Övrigt
Resor ingår i tjänsten, samt visst kvälls- och helgarbete.

Ansökan
Skicka din ansökan till rekrytering@manegen.org senast 28 februari.
För mer information om tjänsten kontakta vice ordförande Hanna Hedvall, 073-0826015 eller
kassör Johan Celander, 070-9219540.