Manda Rydman

Manda är en svensk cirkusartist som är specialiserad på flygring, flygrep, handbalansering och kontortion. Vid 17 års ålder fick hon sitt första kontrakt som flygakrobat i jazzoperan Porgy & Bess och sedan dess fortsatte hon att uppträda i cirkusproduktioner, konstsamarbeten och kommersiella evenemang runt om i världen.

Hon kombinerade sin flygakrobatkarriär med att utveckla en andra disciplin: handbalansering, som hon gick lärde sig både på State Circus School i Kiev och Codarts Dance University i Rotterdam.

Tidigare arbeten inkluderar uppträdanden i shower som ”Limits” på turné med Cirkus Cirkör, ”Versus” på Chamaleon Theatre i Berlin, ”ID” på turné med Cirque Eloize, ”Wear it like a crown” på turné med Cirkus Cirkör, ”Cyclope” i Schweiz, ”Gynoïdes Project” av Cirkus Perspektiv, ”Maskarade” vid Royal Opera i Köpenhamn och ”Canal Circus” i Japan.

Agent Franke

Patricia Franke driver agenturen AGENT FRANKE med fokus på att representera innovativa, kreativa artister av högsta kvalitet, liksom kommersiella fotografer samt konstnärligt inriktade fotografer. Agenturen säljer och arrangerar delvis uppdrag för fotografer, men även med syfte att producera scenkonst inom områdena samtida cirkus och fysisk teater.

”Rätt föreställning, på rätt plats, vid rätt tillfälle!“

Agent Franke representerar just nu:

M.P.A.C. – Mighty Performing Arts Collective www.mightypac.org

HAIRY TALES – Feminist Punk Circus

M.P.A.C. arbetar även just nu med sin kommande föreställning – om bröst. –

”Bara bara bröst” som deltar på Cirkus Mania festival i februari i Stockholm.

Premiär hösten 2020. https://cirkusmania.se/program2020/bara-bara-brost/

Face First

Det nystartade kompaniet Face First har urpremiär på sin föreställning OUTLINES på Södra Teatern den 8e februari.

Kompaniet består utav fem cirkusartister, en musiker och en ljusdesigner. Boka biljetter till OUTLINES på: https://sodrateatern.com/outlines/

Karoline Aamås

Hej! Jag heter Karoline Aamås. Jag är en norsk repartist och hair-hanger, baserad i Alby. Jag är utbildad på DOCH i Stockholm och AFUK i Köpenhamn. Jag är en del av ett arbetskollektiv som heter ENT-management.

Du kan se mig uppträda i föreställningarna ”Knekke Greine”, ”Plast”, ”Draumefangaren” (med kompaniet Frikar), eller i vår nya föreställning ”Nesa i Jorda” som har premiär i Stockholm i april 2020.

Besök gärna min hemsida, och även ENT’s hemsida:

http://entmanagement.se/

Aaron Hakala

Mitt namn är Aaron Hakala och allt du behöver veta om mig är att jag älskar akrobatik och nej, jag har ingen bakgrund av gymnastik … I själva verket är min bakgrund ishockey.

Vilket är ganska konstigt?

Men det spelar ingen roll! För allt du behöver veta är att jag älskar akrobatik.

Jag gör det när du arbetar, jag gör det när du äter, jag gör det när du sover, jag gör det när du tror att jag inte gör det, jag är helt enkelt beroende av det ..

Jag gör det faktiskt just nu när du läser den här tråkiga texten, som jag skrev medan jag gjorde akrobatik.

Hege Eriksdatter Østefjells

Hege kommer från Norges södra kust och har inom cirkus specialiserat sig på rep, dubbelrep och tyg.

Vid 17 års ålder flyttade hon till Sverige för att gå Cirkusgymnasiet i Gävle. Därifrån bar det vidare till London. Här bodde hon i många år medan hon utvecklade sin teknik och tog sin bachelor vid The National Center for Circus Arts. För att utveckla sig vidare flyttade Hege till Bryssel där hon tog lektioner i rörelseskvalité och uttryck. Det var också här som hennes nyfikenhet till att utforska material började.

Det var med materialen is, rep, plast och plastslangar som hon utvecklade sitt arbete på mastern i Samtida Cirkuspraktiker vid DOCH i Stockholm. Nu bor hon i Stockholm där hon jobbar med flera olika föreställningar i gruppen ENT-management. Bland annat kan man se henne i föreställningarna Plast och Knekke Greine.

Tidigare och pågående arbeten inkluderar föreställningen Rime med Square Peg Company, Bastard och Red Fever Tree med Cirkus Xanti, öppningsceremonien vid OS 2012 i London, uppträdande som del av den 6:e kongressen för avskaffandet av dödsstraff vid Oslo Operahus, turné med Sondre Justad, Einawood Mercury X-mas Show och många fler.

Tractor Circus Project

Tractor Circus Project är ett skandinaviskt samarbetsprojekt som just nu är aktuella med sin föreställning Tractor Circus.

Tractor Circus Project startade med en önskan om att ta scenkonsten till landsbygden. Vi lånar traktorer, lador, segelbåtar och gårdar och ger en unik föreställning i utbyte. Tractor Circus består av tre cirkusartister som rör sig inom olika cirkusdiscipliner och en musiker med ett hjärta av punk och en stark anknytning till svensk vistradition.

Med traktorer och två gamla folkabussar skapar vi vår mobila scen som vi kan ta med oss från plats till plats. Vi skapar en resande mötesplats, en fristad där kreativiteten får växa, där mötet med människor och processen är lika viktiga som föreställningen. I Tractor Circus leker vi med tyngdkraftens alla regler. Verkligheten vänds in och ut, akrobaterna hänger högt upp i luften, stora maskiner får nytt liv med musik som fångar det vackra i drömmens värld och tar med publiken på en resa full av galenskap.

Artister:

Linn Holm (SE)
Mari Dahl Stoknes (NO)
Tamar Ohana Goksøyr (NO)
Elona Planman (SE/NO)

Sianna Bruce

Född i Skottland, och därefter har Sianna tränat professionellt inom dans med början på ”the Scottish School of Contemporary Dance” för att få en ”Bachelors Arts Degree in Performing Arts” från Liverpool Institute for Performing Arts.

Hon började uppträda för olika Luftdanskompanier i Storbritannien och Irland så fort hon tagit sin examen 2013 och har därför en eklektisk variation av kompetenser inom cirkus och dans.

Kompani ENT

manegen

ENT är ett norsk-svenskt kompani som gör föreställningar med utgångspunkt i etiska förhållningssätt till natur och gemenskap. ENT utforskar enkelhet och cirkuskonstens möjligheter och gränser.

Medlemmar i Manegen: Love Kjellsson, Karoline Aamås & Hege Eriksdatter Østefjells

Dockteater Amusé

Dockteater Amusé är ett av världens minsta teatersällskap, några av artisterna är så små att de ryms i en liten resväska! Vi spelar för de allra minsta barnen upp till mellanstadiet. Konstnärlig ledare är Ellinor Werner Nordlund utbildad i mim, clown och dockspel. Våra föreställningar tar upp stora frågor i ett litet format, med mycket värme och humor. Vi arbetar med nyskrivet material och ett tidlöst tilltal.

Dockteater Amusé kan spela både ute och inne.

Mingel och kalas ingår också i våra uppdrag.

Vi gör om bibliotek, konsthallar, sjukhus och förskolor till en magisk plats för teater.

Vi ger också workshops i skuggspel, dockspel, marionettillverkning och drama. Ellinor har lång erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i alla åldrar, bland annat för Skapande skola.

Alita Creeps

Alita Creeps handlar om känslor. Ingenting är riktigt bestämt innan hon går upp på scenen. Unika föreställningar som baseras på interaktion med publiken. Med en verklig flowinspirerad typ av föreställning så är ingenting överraskande utan allt är välkommet. Alita upphör aldrig att förvåna.

Hon skapar eller sätter ihop alla sina scenkläder och make-up skräddarsytt inför varje show.

Under år 2019, med endast 3 år in i hennes karriär, vann kvinnan bakom Alita Creeps, Nina Heldenius ”Swedish National Championships in Aerial Hoop, professional category”. 

Benjamin Erdtman

Halloj, hej!

I grund och botten är jag jonglör. På senare år har jag fått förkärlek till varieté med interaktion med publiken. Har bland annat under mina föreställningar lyckats klättra upp på över 100 främlingars axlar!